Ja hem acabat els fòrums del RESET sobre cohesió!

Dilluns, al COIB, vam viure el darrer fòrum infermer sobre cohesió. D’aquesta manera, finalitzava la primera edició del sistema de participació i diàleg permanent de les infermeres de Barcelona RESET, que ha centrat el debat professional en la cohesió, entesa com la necessària unió de les infermeres i infermeres a fi d’aconseguir fins comuns i avenços per a la professió.

Des del desembre del 2018 fins al març del 2019, els fòrums infermers han passat per diversos punts de la demarcació de Barcelona per acostar el debat professional al territori. En total, han recorregut més de 400 km fent parada a Manresa, Vic, Mollet del Vallès, Sant Pere de Ribes, Terrassa, Sabadell, Igualada, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de Bellvitge i, per finalitzar, a la seu del COIB.

A tots els fòrums els participants han pogut parlar, compartir experiències, analitzar i consensuar cap a on volen que vagi la professió en termes de cohesió amb l’objectiu de dur la professió al lloc que es mereix. Volem agrair a tots i cadascun de les i els participants l’entusiasme i satisfacció mostrat als fòrums i la gran qualitat de les participacions. Ha sigut un procés d’aprenentatge continu!  Alguns dels missatges que ens han enviat les participants han destacat després de les sessions que “promouen el pensament crític de la professió infermera”, que els ha permès reballar per enfortir-se la comunitat infermera de la comunitat i que han impulsat a fer córrer la veu als seus companys.  

Però això no és un adéu! RESET, la plataforma de diàleg constant té voluntat de continuar. Va endegar el camí amb els resultats de l’anterior Projecte RESET, un procés participatiu dut a terme entre els anys 2016 i 2017, que va posar en comú com les infermeres i els infermers vivien el seu dia a dia i quins eren els temes professionals que més els preocupava. Un cop tancat aquest procés, el gran aprenentatge ha estat la necessitat de mantenir la cultura del diàleg per parlar, analitzar, participar i consensuar cap a on es vol anar com a professió o per marcar les fites a assolir per part de la comunitat infermera perquè el diàleg ens fa, a tots i totes, més fortes. Per això, RESET es basa en el manteniment de la cultura del diàleg sorgida del Projecte RESET.

Recorda que si no has tingut ocasió de venir a cap dels fòrums, encara pots fer les teves aportacions a l’espai de la web dels fòrums online.  

Mentrestant seguirem treballant amb els resultats finals que presentarem el dia 27 de maig en una jornada. Seguiu atents!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.