Inaugurem RESET, el sistema de participació i diàleg permanent de les infermeres de Barcelona

RESET

L’any passat, les infermeres i infermers de Barcelona van experimentar un procés de participació, el Projecte RESET, que va servir per debatre i posar en comú com aquestes vivien el seu dia a dia i quins eren els temes professionals que més les preocupava. Un cop tancat aquest procés, el gran aprenentatge ha estat la necessitat de mantenir la cultura del diàleg per parlar, analitzar, participar i consensuar cap a on es vol anar com a professió. Per a fer-ho possible, el COIB habilita RESET, un sistema de participació i diàleg permanent que en aquesta primera edició tractarà sobre la cohesió.

De desembre del 2018 a març del 2019, els fòrums infermers passaran per diversos punts de la demarcació de Barcelona per acostar el debat professional al territori. Estan previstos fòrums infermers a:

  • Berga i Manresa (17 de desembre) – Inscripcions obertes!
  • Vic
  • Granollers
  • Terrassa
  • Sabadell
  • L’Hospitalet de Llobregat-Bellvitge
  • Igualada
  • Hospital Clínic
  • COIB

Aquest sistema de participació i diàleg, RESET, s’organitza com un gran fòrum en el que s’aprofundirà en qüestions clau i transversals marcades com a prioritàries per les infermeres i infermers que van participar en el Projecte RESET 2016-2017.  Totes les infermeres i infermers de la demarcació estan cridades a participar al RESET, perquè fer-ho ha de permetre enfortir a les i els professionals com a comunitat amb l’objectiu de dur la professió al lloc que es mereix.

En aquesta edició, el tema sobre el qual giraran els fòrums infermers previstos és la cohesió, entesa com la necessària unió de les infermeres i infermeres a fi d’aconseguir fins comuns i avenços per a la professió. Les característiques intrínseques de la professió, molt nombrosa i heterogènia, han dificultat que es consolidés una mentalitat professional orientada cap al corporativisme, tot i l’existència i actuació d’organismes representatius de la professió. Un aspecte influït, a més a més, pel fet que, al contrari d’altres professions, la infermeria moderna és relativament recent en el sí de la història i, per tant, no hereva de sistemes d’organització més gremials. La Infermeria ha viscut en els últims 50 anys l’evolució més marcada pel que fa a la formació – Infermeria són estudis universitaris des de fa només 40 anys – i el desenvolupament de les seves competències.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.